Boaz, Dhemi och Lexxus dagbok

 

2008-07-15

Ska bara lägga in nån fin bild på Dhemis huvud hade jag tänkt. ;) Hon väger 30 kg nu och är 8 månader gammal. Och så söt.

 

2008-06-15

Nu har Dhemi varit på utställning på Karlstad brukshundklubb. Hon var väldigt trög att springa och ville bara ha nosen i backen när vi sprang.
Det blev domarändring och denna domare, Jan Sagen, tyckte jag inte riktigt bedömde enligt rasstandarden och definitivt inte efter ålder på hund. Men hon blev 3:a med HP och fick bra kritik. Vann tikklassen gjorde ursöta Spanarnas Gissa, som också blev BIM valp. Grattis till er, Ulrika och Gissa!

Och så såg Dhemi en friserad, svart storpudel som hon inte förstod var en hund utan trodde det var något konstigt. Den började hon morra dovt till och skälla lite lätt. :lol:

Här är kritiken: 7 mån tik. Härligt feminint huvud. Korrekt bett och mörka ögon. Välansatta öron. Bra hals och överlinje. Tillräcklig bröstkorg för åldern. Välvinklad fram och bak. Goda rörelser och päls. Korrekt tecknad.

Nu har hon på G med löpet och Boaz försöker rida hela tiden, så jag vågar inte ha dem ihop nu.

Har även börjat ta in Dhemi till fåren. Tackan Fenja försöker stånga henne, så respekt har hon för henne.


En tejpad däckgalen Dhemi


Dhemi vid vatten


Boaz uppställd

 

2008-06-03

Vilken sommarvärme det är. Strax under 30 grader och helt underbart när man slipper frysa. Hundarna letar skugga ocbor vid vattenskålarna.

Boaz har fått något med magen, diarrée och kräkningar samt äter gräs, så jag ringde veterinären och de sa att det är väldigt mycket sådant nu, troligen har han fått i sig nåt skumt och så vi skulle svälta honom 24 timmar och ge en kur med Canikur och sedan skonsam mat, fisk och ris. Har aldrig sett så stora tabletter som Canikurtabletterna var, men det är tuggtabletter och Boaz tuggade så snällt i sig dem.

Och nu har igelkottarna dykt upp på gården, och givetvis var det Boaz s sniffadeupp första igelkotten. Han blir helgalen när han får vittring efter småvilt och spårar upp dem, totalt blockerad och hör och ser inget annat ån igelkotten. Så det var det gamla vanliga, ett kompostgaller över igelkotten och koppla Boaz, visserligen lyter han upp kompostgallretmed munnen men då är han kopplad, så att man kan dra honom därifrån, för att sedan kunna köra iväg med kotten några kilometer. Hoppas verkligen Dhemi inte kommer att bli som honom i det avseendet, kan lova att det är Boaz klart jobbigaste sida.

I fredags var Dhemi med på Fastingen i Kristinehamn. Det är en nöjesmarknad. Hon var jätteduktig mitt i stan bland en massa människor, marknadsstånd och karuseller. Hon blev lite skraj för en otäck karusell som kom svängande över oss. Men ingen kvarvarande rädsla inte.
Och så fick hon sockervadd. :)

Vi hade besök att ett par vänner som hade med sig en superbra systemkamera, en Nikon D80, digital såklart, och fick ett antal otroligt fina bilder på prinsessan.


Dhemi 080601 Fotograf: Peter Johansson


Vilka muskler lill-prinsessan fått. Fotograf: Peter Johansson


Valp i full fart! Fotograf: Peter Johansson

 


2008-05-27

Ska lägga in lite bilder på Dhemi dagen efter utställningen och på Boaz för några dagar sedan.

Och så har vi skaffat får, Gutefår närmare bestämt. En tacka med två lamm och de heter Fenja, Isla och Ista. Och de kommer från en MV-fri besättning i Tärnsjö. Jättetrevliga är dem.
Av hundarna är det bara Boaz som är lite överdrivet intreserad av dem när jag är inne i hagen, tror att han är orolig för mig och då är han lite stirrig på utsidan av hagen. Dhemi har varit in i hagen och blev nästan stångad av Fenja, så hon har nog respekt för tackan.
Lexxus är inte heller så brydd. Kanske eltråden han är rädd för. :S

En anka ligger på ägg och en höna också.

För Dhemi och Boaz är det lydnadstränings som gäller, och lilla damen börjar bli bättre och bättre. Måste komma igång med spårandet ordentligt nu när det är bra säsong för spår. Är bara lite ormrädd..:S Och det efter huggormen som var på våra ägor. :(
Dhemi har väldigt mycket kamlust och är totalt galen i däck. Hon kan hålla på med ett däck hur länge som helst. Hoppas bara jaktlusten inte är så stor som hos Boaz.


Dhemi


Boaz


Fenja, Isla och Ista - våra Gutefår

 

2008-05-25

Och så har det gått en lång tid och jag har varken uppdaterat med nya bilder eller något.. *skäms*

Idag var vi på utställning igen och denna gånga var det Skaraborgs LO AfR som hade en inofficiell utställning. Det gick toppen, Dhemi blev BIR valp och fick en otroligt bra kritik av Louise Hill som dömde. Fick även se massa fina rottisar och otroligt vackra tikar och även flera fina hanar.
Boaz var även med som åskådare.
De är verkligen sååå olika till sättet, Boaz och Dhemi. Dhemi är så kolugn, men tänder till när man kampar med henne, Boaz får man dämpa. Visst kan han vara lugn inomhus men annars är det fullt ös som gäller hela tiden.
Och de är verkligen otroligt olika att ställa ut. Om man har godis när man ställer eller vänstervarvar med Boaz så hoppar han flera meter upp i luften, eller hoppar på två ben åtminstone. Dhemi måste man ha gott framför nosen och tjoa när man springer, så hon inte saktar av i steget.
Boaz måste man vara minst ett par timmar innan på en utställning så att han varvar ner och är lugnare i ringen. Dhemi måste in direkt för att hon inte ska vara less.
Men visst hon är ung, men tror det kommer vara en otrolig skillnad mellan dem två.

Här kommer kritiken från utställningen: 6,5 mån mkt lovande tikvalp av bästa kvalité. Välskuret feminint huvud m. mörka vackra ögon, mkt bra stop, slarvar ngt m öronen för dagen. Stark hals och överlinje, tillräckliga vinkl fram och bak, passande benstomme, bra päls och utm tanfärger, mkt fina tassar, rör sig m. ett härligt steg, välvisad.


 

2008-05-01

Ops.... Väldigt länge sedan jag sist uppdaterade vår blogg. Massvis har hänt, men jag skriver om dagens utställning.

Idag var det utställning i Mariebergsskogen i Karlstad för Dhemi. Hon fick ett 1:a pris, HP samt BIM valp i 4-6 mån klassen och domare var Kerstin Andersson.
Domaren sa vad som avgjorde varför Dhemi inte blev BIR valp, det var för att hon var för rak i fronten, så det var där det föll, sa hon. Så en söt liten hane blev BIR valp 4-6 mån, Wiseweilers X-Con.
Men lilla Dhemi skötte sig bra och vi är väldigt glada över HP:t, eftersom domaren var snål med HP:n samt hård. Hon tyckte att flera rottisar behövde mer ringträning trots att jag inte tyckte att de uppförde sig illa eller sprang dåligt eller var dåligt uppställda.
Och så delade hon bara ut två stycken HP till 2 av 7 tikar.

Kritiken: Tikvalp, 5,5 månader. Feminint huvud. Vackert uttryck. Bra hals- och rygglinje. Normal Benstomme. Något rak i fronten. Normala vinklar fram och bak. Utmärkt temperament. Fria rörelser från sidan, något trångt bak.

Petra och Heffa var med idag, så det blev en del bus också.

Vi träffade även flera vi träffat tidigare, dels från vårt LO samt Spanarnas Gissa med matte Ulrika, och Gissa blev ännu en gång BIR valp 6-9 mån samt HP.
Grattis Gissa och även alla andra som ställde.

Dhemi är anmäld till Götene, Skaraborgs LO på Rottweilers dag den 25 maj och Karlstad Brukshundklubb den 14 juni, och så funderar vi på Filipstad den 6 juni.


 

2008-03-19

I söndags var Dhemi på sin första utställning.

Av fyra hundar i samma klass, 4-12 månader blev hon tvåa med ett HP och bra kritik
Hon var givetvis yngst men såå duktig. Och vilken bra domare Roland Fors var med valpar.
Fick en massa fina bilder på Dhemi av Ulrika Nilsson som vann klassen med vackra Spanarnas Gissa som även blev BIR och BIG-4. Tack för dem fina bilderna och GRATTIS!
Själv insåg jag att jag hade 39,3 i feber med världens frossa, så det var 3 dagar totalt sängliggande efter utställningen.

Och så har vi fått vinter med minusgrader och snö....

 

2008-03-13

Idag insåg vi att Dhemi går igenom Gunnebostaketet där de är lite löst... Vi visste att hon kommer igenom fårstängslet på vissa håll. Så jag har sattit en massa elstängselstoplar i staketet så attdet blir spänt nertill och hon inte kan krypa under. Men nog var det ett antal gånger jag fick lyfta henne tillbaka på rätt sida... Suck, denna lilla dam.

Sedan gjorde Dhemi sitt första uppletande idag och även spår. Vilken arbetsvilja och vad otroligt duktig hon var. När vi gjorde uppletandet fick hon stanna och vänta utanför rutan och där satt hon snällt till jag satte ner pip-leksaken på något ställe och gick ut ur rutan och bad henne LETA, så då var det en fokuserad liten dam som visste exakt vad som skulle göras. Och redan andra gången kom hon med leksaken till mig och släppte den framför mig på LOSS, körde utbyte med korv. Så uppletandet funkade kanon. Och vilket gripande hon har.
Spåret på ca 25 meter gjorde jag med samma leksak men med endast fem minuters liggtid och en korvbit vid leksaken. Gjorde ett upptramt där jag startade spåret, men hittade givetvis inte det när jag skulle släppa Dhemi på det, men hon hittade spåret själv och spårade ivrigt tills mhon hittade apporten, leksaken.
Sedan tränade jag inkallning med henne att hon skulle sitta kvar och komma på kommando och även det gick toppenbra. Vilken liten och duktig och lättlärd arbetsmyra.

Boaz körde jag också uppletande med pip-leksak i en ny uppletanderuta för honom. Där var det som vanligt 110 knyck från start till klar. Det är verkligen något han gillar.

Och några bilder på lill-tjejen.

 

2008-03-11

Oj vad länge sen sist jag skrivit i dagboken. Dhemi har vuxit och vägde 15,9 kg i förrgår. Hon håller på att tappa tänder och matlusten är lite till och från, jag tror att det kan göra lite ont att tugga maten.
På söndag ska hon göra premiär i utställningsringen i Karlskoga.

I måndags var hon tillsammans med matte, Petra och Heffa i storstan, Karlstad och miljötränades. Båda de små damerna gick fint i koppel i stan, inget koppelbitande och de var inte speciellt brydda i varken trafik eller människor. När några kom fram och hälsade så kröp Dhemi upp i famnen och gosade. Andra hundar var intressanta, eventuella lekkompisar kan de ju bli. :D
Dhemi var lätt att få kontakt med och var trygg i sig själv.
Så det var en väldigt bra dag med miljöträning.
Dagen avslutades med bus utanför polisstations stora gärden och lite fotografering.
Boaz var också med fast i bilen, han fick komma ut och träffa Petra och Heffa när vi var klara med småhundarna. Och han älskar valpar efter att Dhemi kommit in i hans liv.

Heffa till vänster och Dhemi till höger

Hemma på gården håller vi på att dränera och bygga om altanen, så det är lersörja överallt. Gissa hur hundarna ser ut?

 

2008-02-20

Idag träffade Dhemi sin kusin, mamma Tjugis halvsyskon, Björkelunds Heffaklumpa som är 19 dagar yngre än Dhemi. Det var livat värre med två söta små pirayor som verkligen busade ihop. Underbart att se.
Det vara fart och temperament på juggehundarna, kan inte säga annat. Förstår inte hur man kan tro annat?!??!
Heffa och Dhemi har dragkamp med brandslangen

Dhemi vägde 12,9 kg idag. Stor tjej.
Dhemi tränar STÅ

Boaz var riktigt duktig i dag på promenaden, han var jobbig vid ett visst ställe, rådjurställe, vet ej om det är Boaz som byggt upp minnesbilder eftersom det funnits rådjur tidigare där?!? Men då krävde jag kontakt med honom och fick det, och flera gånger gjorde vi likadant där. Annars gick promenaden riktigt bra utan dragande och det var ingen jakthund jag hade idag.
Härligt när det funkar! :D
Boaz på promenaden - spanar (Gissa på vad?)

 

2008-02-19

Jag har varit bortrest från i onsdags men kom hem igår på måndag. Dhemi har varit hemma med husse och husse överlevde. ;)

Dhemi och Boaz har börjat kampa ute med en kamptrasa och även leka och dra i Boaz kära trasiga fotboll. Ute går det bra med leksakerna, där äger inte Boaz alla utan kan låna ut dem till Dhemi. Likaså i hundgården där det finns lite brandslang att bita i.

I hundgården och hundhuset har Dhemi nu varit några gånger tillsammans med Boaz och det går verkligen toppenbra för henne att vara där. Och så trivs nu även Boaz där när han har en kompis.

I går var det vårväder och jag promenerade med Boaz och Dhemi. Vad lätt det är med valp, att gå lös, förutom när hon sprang efter grannens höns en liten tur, men i det stora hela var det lätt, men så är det ju med valp.
Boaz däremot... SUCK...vad är att inte dra, vad är att lyssna? Han är över 4 år så det borde inte vara nån trotsålder och det började innan vi skaffade Dhemi. Det handlar om hans STORA jaktlust, han har blivit en urjobbig jakthund som känner väldigt mycket vittring och blir jättedragig och väldigt trög att få kontakt med, han blir verkligen blockerad och bara inriktad på sina rådjur... Urjobbig, gav upp igår en sväng och snurrade kopplet runt magen på honom, så han inte skulle dra. Han drar inte vanligtvis och är väldigt lätt att gå med så han har kunnat gå lös hela sommaren och en bit in på hösten och även lätt att få kontakt med, men nu har han varit jobbig ett bra tag och helt inne i sina rådjur. Det går bra när han får bära på nåt. Har även testat stanna och få kontakt innan vi fortsätter, men får nog börja jobba hårt med honom och inte ha Dhemi med utan hon får hänga på Lexxus i stället, så jag kan ägna full uppmärksamhet på hans problem.
Dhemi 13 veckor 5 dagarSötnos Dhemi i bilen
Boaz och Dhemi kamparBoaz och Dhemi kampar

 

2008-02-10

Dhemi växer så det knakar. Har inte vägt henne nu i och för sig men hon känns tung när man väger henne.

Nu har det blivit lite sparsamt med bilder med min dåliga mobilkamera, inväntar de från systemkameran när jag skickar in filmen för framkallning. Tar några dagar men det är värt väntan.

Så här såg Dhemi ut i igår, när hon stod. :D


 

2008-02-05

Jippiiii! Dhemi kan STÅ. Hon står t om fint, med godis ovanför huvudet än men, men.
Insåg att hon även ska kunna bli tittad i munnen, utan att visa alla pirayatänder och försöka komma loss...Hmmm

Vägen och även vår gård är som en skridskobana. Vågar inte ta ut hundarna på promenad där...
T om rädd när de är ute på gården, men husse skulle hämta sand i dag och sanda gården.

 

2008-02-04

Nu har Dhemi fått sin 12-veckors spruta och det gick väldigt bra, hon märkte inte ens att hon fick den för hon var så fullt upptagen med att äta levergodis. När veterinären kände igenom henne var hon lugn och fin och stod fint på britsen. En helt härlig Dhemi. Hon vägde då 10,1 kg 080201.

Dhemi tränar på "STÅ" och inkallning. Att stå går bra, speciellt när jag har korv i näven och jag försöker även flytta benen på henne och det går bra. Inkallning går väldigt bra ibland och ibland är hon heldöv...:S

Hon är anmäld till sin första utställning 16 mars i Karlskoga. Det ska bli kul, men eftersom klassen är från 4-12 månader får man hoppas att domaren bedömer hundarna efter ålder och inte mot varandra i samma klass, eftersom det skiljer så mycket mellan de olika åldrarna.

Vi har även planerat in Rottrobis kennelläger i slutet av juli, så vi ska försöka ta oss dit med Dhemi och även Boaz.

 

2008-01-28

Idag har det varit kloklippning för alla tre hundar.
Dhemi är lite sprattlig men det går bra och hon får, precis som de andra två, godis efter att alla hennes klor är klippta.

Boaz fick en längre promenad idag och där var en islandshäst i en hage som kom väldigt nära och tittade på honom. :P Även idag hade han pip-leksaken i munnen och sedan när han kom hem fick han leka lite med den ute på gården. Dhemi fick faktiskt stanna hemma alldeles själv, Lexxus också, med åtskiljda var dem. Hon sov sött efter att ha gråtit lite i början när vi gick ut.
I helg gjorde jag ett mörkerspår åt honom med en liggtid på 40 minuter. Insåg efteråt att det blåste väldigt hårt och i sidled, så det var inte det lättaste. :S Ska träna mer på mörkerspår men utan sidvind.

Lexxus fick lunka på med lilla Dhemi idag. Det går inte speciellt fort och hon vill så gärna ha något i munnen, typ Lexxus koppel, sitt koppel, mina byxben, skräp hopn hittar mm mm. Efter att hon börjadebli trött och hänga i mina byxben blev det samma pip-leksak som Boaz burit på och den bar hon hela vägen hem.
Så det är en labrador till i hushållet här hemma. ;) Sötfia!
Och Lexxus var så snäll och tålmodig med en liten piraya-Dhemi som hänger och sliter i hans koppel och som han får vänta in.


2008-01-23

Idag har ni tränat att stå (med hjälp av korv). Även inkallning har vi tränat.
Boaz har inte röra Dhemis leksaker träning. Han tycker att alla leksaker är hans, men han får inte ta Dhemis leksaker utan ska acceptera att det är hennes.

 

2008-01-21

Dhemi väger nu 8.1 kg och har varit ute ett par gånger på kort koppelpromenad med Boaz och Lexxus. Fick nya bilder på henne som jag tog med systemkameran och de finns inlagda på hemsidan. Jättefina blev dem.

Boaz fick en längre promenad idag och har blivit labrador numera, han bar en pipleksak i munnen nästan hela turen...:S Knas-Boaz.

Dhemi

Boaz
Lexxus

 

2008-01-18

Igår var Dhemi med mig och Petra till Johanna igen, och fick busa med sin mammans halvkusiner. :P Valparna som är 19 dagar yngre än henne.
Och innan det bar det av en sväng till husses jobb på däckverkstaden, där hon fick gå på andra underlag än vanligt. Trött var hon när hon var hemma igen. Somnade som vanligt vid ytterdörren.

Idag var det lydnadsträning med Boaz (vi passade på när Dhemi sov), linförighet, apportering, samt platsläggande och inkallning. Alltså några moment i appellen. Har bara tränat för lydnadsettan tidigare med Boaz så idag var det knagglande att försöka få in framförgåendet.... Hur tränar man in det?
Ett uppletande gjorde vi också. Han älskar verkligen träning.

 

2008-01-16

Idag har jag tränat apportering med Dhemi, hon fick apportera en kotte och släppa den framför mig. Gissa om hon tyckte om det? JAPP!

Inkallning tränar vi varje dag med Dhemi. Vi testade även lite ingångar och även startade med lite fritt följ. Hon är jätteduktig och villig att lära.

Blev även en mini-koppelpromenad med Boaz och Dhemi, på ett par 100 meter. Är så osäker på hur många hundra meter jag vågar gå med en liten valp...? Vår gård är ju stor så t om den kan vara för mycket. Hon hittade iaf en plantkruka i plast när vi tog vår mini-promenad. :D STORT föremålsintresse. Min lilla sötlök!


2008-01-15

Nu går det verkligen bra med Dhemi och Boaz, de leker vilt ihop. Sedan när man tycker att det räcker för Dhemis del får man skilja åt dem ett tag så att Dhemi kan sova. Lexxus är lite jobbig som den polis han är, så han tycker inte de ska leka så vilt och gapar på. :S

I söndags natt var Dhemi med mig till jobbet och jobbade natt. Hon var jätteduktig och sov där mellan 23.30 och 05.00, sedan kom vi hem och lade och vid 07.30 och sov till 12.00 då det var dags att gå upp, för vi skulle få gäster som ville träffa Dhemi. Hon verkligen älskar alla hon möter, viftar på svansen och ger de blöta pussar och är otroligt social. Resten av måndagen var hon väldigt trött efter all miljöträning.

En jobbarkompis tyckte förresten att Dhemi var den sötaste hund han någonsin sett. :D Och en annan tyckte att hon verkligen var lugn. Men hon är ju helt underbar.
Har märkt att hon har ett STORT föremålsintresse och älskar pinnar och bollar.


2008-01-09

Idag har Dhemi och jag varit till Granngården för att köpa foder och leksaker. Dhemi fick ligga i famnen inne där för hon var så trött efter bilåkningen i buren i bagaget. Hon älskar att åka bil och slappnar av och somnar på några minuter. På Granngården charmade hon alla. :D

Boaz och Dhemi kommer bättre och bättre överens. Idag busade de ihop, det bestod mest att prat till varandra och lekinviter hela tiden. Lite gos blev det också och Dhemi slickade Boaz i öronen. Jättekul! Lexxus vill helst inte leka med nån utan bara slappa, promenera och äta utrens från hönsgården. Han är ingen rolig lekkamrat, inte heller för Boaz. Ingen fart på honom, förutom när man ropar "Köttbulle". Då kommer han flygande i full fräs.

Dhemi har lärt sig "Sitt" idag. Duktig liten tjej.

Idag ska hon avmaskas med Banminth.


2007-01-08

Idag har jag varit med Boaz och Dhemi till husses jobb på däckfirma. Väldigt bra miljöträning för båda, fast det skulle vara Dhemi som skulle miljötränas. Högt ljud, bullrigt och massa människor var det där. Och Dhemi charmade alla. :P

Sedan var jag med Dhemi till Boaz uppfödare, Johanna. Boaz fick sitta i bilen, för det fanns ju en löptik inne och även en valpkull. Det tyckte Dhemi var urkul att få busa med hela valpkullen som var 6 veckor gamla. Det märktes att hon är nästan 3 veckor äldre än dem, de lekte, de sov, medan Dhemi lekte och lekte och lekte och till slut slockade i min famn efter att vi ätit. Johanna tog även några bilder på henne. Ska bli kul att se dem.

Så här såg Dhemi ut när vi kom hem efter denna dag. Hon däckade över bordsbenet...2007-01-04

Nu har Dhemi flyttat hem till oss. Den långa bilresan gick bra och det var en liten tjej som ville ligga i min famn hela tiden. Hon sa till varje gång hon ville ut och göra sina behov.2007-12-08

Länge sedan jag skrev i dagboken.

Nu är Dhemi född och hela 4 veckor gammal. idag var vi till Timrå och träffade henne med syskon och mamma Tjugi samt plastpappa Bosse och hela familjen Mähler på Rottrobis kennel. Dhemi är en underbart söt liten rottistjej precis som alla syskon. Nu är det bara fyra veckor kvar tills hon flyttar hem hit.
Vi båda blev förtjusta i alla valpar, Dhemi, snälla mamma Tjugi och den stora gosenallen Bosse och Jenny och Henrik var verkligen urgoa.

Har även tagit bilder med systemkameran som först ska framkallas. De dyker upp senare.

 

2007-10-26

Utmanad av Donna!!

Jag antar utmaningen.

Boaz

1. Står gärna på två ben och hälsar på folk. Men om han har en leksak i munnen då han ALLTID står på fyra. Letar alltid efter nåt, helst en boll eller leksak (men det kan vara en sko) att ha i munnen när nån kommer och hälsar på.

2. En bisexuell hund som tycker att hane och tik ska behandlas lika, båda går att rida på, även katter räknas in där.

3. Tycker om att tjuva saker som inte är hans, trosor, strumpor, skor. De bits (oftast) inte sönder. Leksaker som ges till honom är till för att demoleras och ALLA är hans.

4. Avskyr kaffe och drar upp överläppen när man visar kaffekoppen med kaffe.

5. Vittring efter vilt väldigt stor. Han har t om slagits med en grävling som han fick vittring efter och letande upp på vår mark. Grävlingen kom inte tillbaks och Boaz fick inga blessyrer.

6. Älskar vatten och speciellt att dricka ur trädgårdsslangen. Även att bada är underbart.

Varje utmanad hund ska skriva 6 underliga/konstiga fakta om sig själv och samtidigt ange reglerna för leken på sin hemsida. Sedan väljer man 6 nya hundar och gör en lista av deras namn. Efter det är gjort skriver personen en kommentar i de utmanades gästbok för att de ska fnatta in och läsa på ens egen hemsida för mer information.

Boaz utmanar följande hundar: Chipo, Budd, Nimbus, Tjugi, Ebba och Ozzy.

2007-10-14

Nu är hösten här... :( Regnigt och blåsigt och kyligt... Gillar det inte!

Till roliga nyheter.
Vi står i kö hos en uppfödare. Den blivande modern har varit på ultraljud och det fanns många valpar i magen. Hoppas att det finns en tjej till oss där, en liten Dhemi.
Och det verkar vara en underbar uppfödare som ställer upp i vått och torrt precis som Boaz urmamma. :D Så om allt går som planerat föds valpen den 8:e novermber och flyttar hem till oss i början av januari. Vi ser väldigt mycket fram emot detta. Och efter vilka föräldrahundar. :D Mer info kommer.

Boaz har börjat äta Standardt och vi är nöjda hittills. Har börjar köpa via Foderbilen som även säljer Lexxus veterinärsfoder. Toppen, få det hemkört!


2007-09-11

Ett bra tag sedan vi skrev något i dagboken. Boaz och Lexxus är friska och utvilade efter den jobbiga kennelhostan.
Vi har även tagit nya blodprov på Lexxus i slutet av augusti då alla levervärden var bra, förutom ALP som var uppe i 24, alltså högre än sist. :(

Även i fredags fick vi åka akut till veterinären, då husse ringde och sa att Lexxus verkade konstig efter morgonrastningen. Den veterinärturen slutade med antiinflammatoriska medicinen Metacam i 10 dagar samt vila och massage, det var muskelsmärtor han hade i bakbenen, ryggslutet, troligtvis en sträckning.

Idag har Boaz och matte spårat med spårupptag och även gjort uppletanden. Han hittade spåret direkt och for som ett jehu i spåret, tog upp apporten och var jätteduktig och säker. :D Likadant var det när vi tränade uppletanden, full fart, tar upp leksaken och behåller den tills han kommer ut ut rutan och jag beordrar "LOSS". En liten arbetsglad kille. Lexxus fick bara titta på och vila.:'(

Borstade hundarna och kunde konstatera att Lexxus inte tappade hår alls och är vääldigt fin i pälsen. Boaz är inte lika fin och fäller väldigt mycket. Kan det vara fodret? De äter ju olika foder. Funderar på att byta åt Boaz.

Det blir inget med Boaz planerade parning och den valpen vi skulle tagit efter honom. Tiken drabbades av livmodersinflammation och fick ta bort livmodern.
Så vi har ställt oss i kö hos en jättetrevlig kennel med underbara hundar, och parning har gjorts. Får bara hoppas att det blev något.

2007-07-18

Nu ligger Boaz och Lexxus sjuka i kennelhosta. Antar att Boaz fick det från utställningen i Örebro. Boaz är väldigt dålig och matt, precis som män brukar vara när de är sjuka. Lexxus är lite piggare och det var han ju även när han var inlagd i Karlstad på smådjurssjukhuset. De kunde inte förstå att han kunde vara så pigg fast han var urdålig. Så nu är det vila som gäller. Och ingen träning och ingen motion.. :(
Har även varit i kontakt med smådjurssjukhuset i Karlstad ett par gånger.


2007-07-16

Igår ringde husse till jobbet och hade precis separerat Boaz från ett slagsmål med en grävling..
Grävlingen har gjort ett gryt i vår jordkällare vilket inte är bra, för de gräver massvis av gångar till sitt gryt, så hela jordkällaren blir förstörd. Dessutom kan de gå på mindre fjäderfä och det vill vi inte att ska hända.
Boaz är ju helgalen i småvilt och håller på att bli en grythund av modell STÖRRE. :P
Som tur var hände det inget med honom, men jag har läst att grävlingar kan orsaka stor skada på hund. Fast Boaz är snabb och bitig som jag vet inte vad, när han kommer igång. Men jag vågar inte riskera att något händer med honom.
Jaktsäsongen på grävling börjar 1:a augusti, sedan ska grävlingen VÄCK!
Någon som vill komma och skjuta en grävling?


2007-07-08

Idag var vi på utställning i Örebro med Boaz. Han fick ett 1:a pris i kvalitet och ett 2:a pris i konkurrens. Och så sade domaren att han skulle fått ett CK om det inte vore för hans rörelser. Men det var matte som var hysteriskt nervös i ringen och när vi sprang runt kändes det som att jag dämpade hans steg.
Men nära skjuter ingen hare, så vi ska öva på att trava runt fint och in i ringen och jaga det där CK´t. Boaz fick jättebra kritik och för första gången är han en "maskulin hane". Det var väldigt trevligt att lill-kotten vuxit upp och blivit man.

Utställningskritiken lyder: Maskulin hane med mycket goda propotioner, korrekt bett, mörka ögon, något ? öron som bärs ojämnt, en ? lång i nospartiet, bra hals, mycket bra kropp och benstomme, bra rygg och kors, tillräckliga vinklar, kunde ha mer förbröst, rör sig med tillräckligt steg, önskar bättre påskjut.

Domare: Eva Eriksson

Ska försöka tyda de två frågetecknena senare. Slarvig respektive tanke ser det ut som..?

Jättegrattis till Petra och Donna eller Niqabackens Des Demona till CK´t samt 1 kv, 1 kk i öppenklass samt Btkl 2! Och grattis till brorsan Budds fina barn, Björkelunds Flizan och Björkelunds Flamza (1kv 2 kk) som det gick väldigt bra för, speciellt Björkelunds Flizan som också fick 1kv 1 kk CK i unghundsklass samt Btkl 1 och BIM! Och grattis till alla andra vi känner.


2007-07-03

Uppdatering av sista provtagningen 070626 för Lexxus. Nu hade ALP sjunkit till 11,4 och de andra levervärdena som var normala hade blivit ännu bättre. :D

Boaz ska på utställning i Örebro den 8:e juli.


2007-05-25

Tänkte bara skriva om Lexxus sista veterinärbesök. Alla värden som varit förhöjda var bra förutom levervärdet ALP. Men det hade sjunkit från 98 till 25. Så en liten bit kvar till 4,2.
Jag trodde att värdena skulle vara förhöjda eftersom han för ett bra tag sedan slutat med kortison, det brukar sänka levervärdena. Så jag blev förvånad och jätteglad att hans leverinsufficiens verkar vara på väg bort och inte förblir kronisk.
Lexxus skulle sluta mer Ursosalk, men ännu fortsätta med B-vitamin samt Hill's l/d tills även ALP-värdet är normalt. Ny provtagning om ca en månad.
Har gett honom hans mediciner tillsammans med gurka ett bra tag och i ca två veckor gav jag även OLEWO-morötter från Mera Dog blandat i fodret.
Vet ej om det har påverkat ALP-värdet och även att pälsen vuxit tillbaka på de rakade ställena.


Det står så här om dem:

OLEWO-Morötter -torkade

-Det vitaminrika extrafodret för alla hundraser.

Morötter är något att bita i.

Morötter innehåller många värdefulla vitaminer och spårämnen. De har en hög karotinhalt (förstadium till vitamin A) och är rik på faktorer ur vitamin-B-gruppen.

100 gram OLEWO-MORÖTTER innehåller 50 mg karotin.
Bland mineraler och spårelement har man - mest i saltform - funnit magnesium, järn, kalcium, kalium, jod och mangan.

Framför allt innehåller morötter mycket kalium och fosforsalter.

Utslaggivande för morötternas verkan är förekomsten av eteriska oljor.

De värdefulla ämnena i morötterna har följande verkan:
Motverkar mask genom eteriska oljor
Främjar tillväxten
Blodbildande
Påverkar hudens och slemhinnornas uppbyggnad och funktion
Motverkar infektioner
Påverkar regleringen av ämnesomsättningen i lever och sköldkörtel

Ett måste för hunduppfödare:
Valpar har ofta diarré eller tunn stolgång på grund av födan.
Här hjälper OLEWO-MORÖTTER som extrafoder.

OLEWO-MORÖTTER ger bättre pigmentering och hårbeklädnad. Därför används de och uppskattas sedan länge av uppfödare och utställare.

Fodermedel: Sammansättning: 100 % morötter.

2007-04-16

Idag hade jag hemstudier, så då kunde jag träna med hundarna.
Det blev spår med spårupptag för Boaz igen. Och uppletande i rutan med två saker, leksak och ägg.
Spåret gick han direkt på och det var verkligen speed på lill-killen. Han börjar verkligen få till det nu.
Och i uppletandet hittade han först ägget och kom ut med den, skickade honom igen igen och då hittade han leksaken och kom ut med den och då fick han äta upp ägget. Han har stort föremålsintresse och springer ut ur rutan med det han plockat upp.
Sedan var uppletande utan rutan på väl valda platser på gården där han inte fick se, men det gick jättebra det också. Det är lite uppletande och spår utan liggtid i samma. ;)
Lexxus satt i hundgården och väntade på sin tur och tjöt i högan sky. Jag hade planerat in att göra detta spår/uppletande utan sele med honom. Men det första han gör är att dyka i påsen där selet var och plocka upp den och ge den till mig. "Jag ska minsann åxå ha sele när jag tränar, inte bara Boaz". Så då var det vara att sätta på selet och spåra/leta med honom, vilket gick bra idag. Han plockar alltid numera med sig leksaken fast han inte är så förtjust i att bära grejer, förutom jobbet med att bära tom vattenkanna som han tar på allvar. Kanske det som fått honom föremålsintresserad.

På eftermiddagen var det kontaktövningar och momenten i tävlingslydnad. Boaz viker inte från sidan trots störning när han är koncentrerad. Tränade lite snabbare lägganden och hopp, samt mycket fotgående speciellt fritt följ. Sättandena börjar vara raka nu. Han var rätt slut mot slutet när jag märkte att de sista inkallningarna inte gick i high speed, utan lunkandes med tungan hängandes långt ute.. Men visst kom han.
Lexxus fick också träna lite, speciellt inkallning och lägganden. Det är moment han gillar. Har olika ingång på hundarna, Lexxus går in från höger och runt bakifrån till min vänstra sida. Boaz har ingång från vänster sida.

2007-04-15

Idag var det spår med spårupptag som skulle tränas. Boaz gjorde toppen ifrån sig och hittade spåret direkt. Vilket luktsinne och arbetslust denna kille har.
Lexxus var mer motiverad idag och spårade, fast det gick rätt sakta och han lyckade t om ta en piss- och bajspaus i spåret och så var jag tvungen att visa honom var spåret började..
Skulle förresten vilja börja träna viltspår med Boaz...
Gjorde uppletande i uppletanderutan med Boaz och det gick kanon. Full fart hela tiden. Testade även en gång med ett rått hönsägg och det hittade han fast och bar hel ut ut rutan. Men den fick han äta upp sedan efter att jag först fått den i handen. :)
Och så gjorde vi ett annat mellanting av uppletande utan ruta och gömde leksak på ett inte synligt ställe för Boaz/Lexxus. Det gick otroligt bra för båda två och även Lexxus visade upp en arbetsglädje jag inte sett på ett bra tag. Så det var 100 knyck för honom också i denna annorlunda form av uppletande.
Och så var det promenad i det vackra försommarvädret. Testade att ha Boaz lös och han gick snällt vid sidan hela promenaden . ;)

2007-04-08

Idag hade husse och matte bröllopsdag och förutom firandet av den gjorde vi spår och skulle spåra med både Boaz och Lexxus.
Boaz blev helt överlycklig, som han blir när han ser spårselet.
Spårandet gick väldigt bra för honom, han var riktigt spårsäker och plockade upp apporterna i form av gummileksaker.
Lexxus däremot var totalt omotiverad och skulle inte spåra, så det var bara att vända efter en tids väntan. Han brukar tycka om spår och vara otroligt spårsäker, men idag var han inte alls med. Han tänker bara på mat sedan hen blev sjuk. :S
Men då blev det ännu ett spår för Boaz och det gick galant trots att vi klampat i det några meter med Lexxus.

Uppletande hann vi också med, trodde Lexxus kanske skulle tycka det var roligare än att spåra. Han sprang och hittade leksaken, tog den i munnen, släppte den och började nosa och pinka istället i uppletanderutan.
Boaz var jätteduktig och fokuserad, hittade leksaken och sprang ut ur rutan varje gång med den i munnen till matte. En underbar kille är han.

Och så tog vi fram skyddsärmen för att träna lite skydd/kampa med Boaz. Han biter bra och släpper på kommando och är totalt fokuserad hela tiden. Full fart hela tiden.

2007-04-05

Lexxus bölder och dränagerör är borta och det ser fint ut. Han har avslutat penicillinkuren och även slutat äta kortison. Vi ska till veterinären snart och ta nya prover och se hur levervärdena är. Hoppas att musklerna kommer tillbaka och även hans fina pansarskalle som numera ser benig ut. Han är i fin form, pigg och lekglad.

Boaz har varit på date med en ursnygg, urtrevlig och mysig tik, som liknade vår förra hane Nando.

Boaz på date

2007-03-01

Lexxus var igår till veterinären för att ta bort dränagerören från bölden han hade. Men då visar det sig att han hade fått en till böld i nacken, strax ovanför där den förra jättebölden satt. Då fick han lugnande igen och en ny operation för nästa dränagerör.
Så nu har han fyra dränageändor som sticker ut i nacken.
Provsvaret på bakterieodlingen fick vi svar på, det var en bakterie som orsakade bölderna vilket resulterade i en ny penicillinkur, Synulox.


Lexxus rakade nacke med 4 dränagerör som sticker ut

Lexxus var jättedålig i november. Han började kräkas ut allt, inte ens vatten hölls kvar, så han var inlagd på djursjukhuset i Karlstad, där han fick dropp och fick genomgå det ena och det andra för att hitta felet på honom. Varken röntgen eller kontraströntgen visade något, han fick diverse antibiotikakurer.
Levervärdena var sjuhöga och han blev jättesvag eftersom han bara fortsatte kräkas. Gallsyrevärdena var också höga, har för mig att även bukspottkörtelvärdena var höga. Det konstiga var att han var så pigg.
Men så trodde alla en sväng att det var kört för honom, han blev jättesvag och alldeles gul i ögon och slemhinnor, kräktes, och det var jättejobbigt.
Men så fick han kortison och då vände det snabbt till det bättre, han blev piggare, han åt Hill's l/d utan att kräkas och levervärdena sjönk så mycket att han fick komma hem efter en och en halv vecka på djursjukhuset.
Diagnosen var fastställd och det var Leverinsufficiens.
Han äter fortfarande på Hill's l/d, Ursosalk (mot gallgrus), B-vitamin, Prednisolon (kortison) samt går på regelbunden provtagning för att se att levervärdena går neråt.
Och nu är han en varmt välkommen och välkänd hund på Karlstad smådjurssjukhus.